6 Eylül 2014 Cumartesi

19 EYLÜL DE  SİVAS TURU

1.GÜN: Belirlenen saatte İstanbul  Havalimanı’nda acenta görevlileri  ile buluşuyoruz. Sivas’a Hareket etmek üzere uçağa biniyoruz.
Sivas Havalimandan rehberimiz ile birlikte  aracımızla  merkeze  hareket ediyoruz ve  meydanda  Şİfaiye Medresesini geziyoruz.  Misafirlerimizi çay kahve molası ile dinlendirdikten sonra İzzettin Keykavus Türbesini, Çifte Minareli Medrese  ve  Buruciye  Medresesinin tarihini  rehberimizin eşsiz sunumuyla iliklerimize kadar hissediyoruz.Öğle yemeğinde   Miskebap’ ta meshur et  dönerimizi yiyoruz  ve ardından Arkeoloji Müzesini geziyoruz.Sonrasında  Meydan Camiine geçip  Dünyadaki 3 Şems den biri olan Şemsi Sivasi Türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizin ardından  İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yöresel El Sanatları Eğitimlerini yerinde gezerek gördükten sonra Ahi Emir Türbesi, Ulu Camii ve  ihramcızade İsmail Hakkı Toprak Türbesi,Yılancık Baba, Gökmedrese ve Şeyh Çoban Türbeleri ziyaretleri ardından Ali Baba Camiine Geçip Horosan Erenlerinden Ali Baba Türbesini ve Susamışlar Tekkesini geziyoruz.Osman ağa konağında düzenlediğimiz Sivas Gecesinde akşam yemeği ,Aşıklar Atışması ve Sema Gösterisi ardından otelimize hareket ediyoruz.
2. GÜN: Misafirlerimizle  sabah erken saatte hamam sefası yapmaya gidiyoruz.Meşhur Kelle Kırdırma Lezzeti  ve  Sivas katmeri-çöreğiyle   Kahvaltı yaptırıyoruz. Peygamberimizin Sancaktarı Abdülvahap Gazi Türbesini ziyaret ediyoruz. Hürrem Sultanı’nın Çocuğu ve Torunları Şehzadelerin Mezarı Şerifleri ziyaretinden sonra Şehitler Müzesini ziyaret ediyoruz. Kangal ilçemizdeki Köpek Çiftliğine hareket ediyoruz. Kangal Çiftliği'nde Sevimlilikleri, Cana yakınlıkları ve Cesaretleriyle Dünya’da ün salmış Kangal Köpekleri ile güzel vakit geçirdikten sonra  Balıklı Kaplıca’da sizi balıklara sevdirtiyoruz.
Divriği’e Hareket ediyoruz. Divriği de meshur     Divriği pilavımızı ya da  Kuzu kapamamızı  yedikten sonra ,  Divriği Camii ve Darüşşifası nı geziyoruz.Divriği  Kalesine çıkıyoruz ve Kalede bulunan Camii ziyaret ediyoruz. Keşdoğan Kalesi gezisinden sonra Ayanoğlu Konağında misafirlerimizle Çay molası veriyoruz. Divriği Konaklarını, Camileri ve Türbeleri gezdikten sonra Divriğiden ayrılıyoruz. Dönüşte  Akşam Yemeğinde nam salmış Sivas Köftesini yedikten sonra İstanbul’a hareket için Sivas Havalimanına geçip Misafirlerimizi uğurluyoruz.
Bir başka GAZİ TURİZM  organizasyonunda görüşmek ümidiyle turumuz sona eriyor.

Dâhil olan hizmetler
• Gazi turizm profesyonel rehberlik hizmeti
• Gazi turizm lüks araçlarla ulaşım
• Sabah-öğle-akşam  yemekleri
•Otelde  konaklama
• Türsab zorunlu seyahat sigortası
• Kaplıca
Dâhil olmayan hizmetler
• Otel ekstraları
• Şahsi harcamalar
  Müze giriş ücretleri
   Gidiş-Dönüş uçak bileti 
Açıklamalar
• Tur rehberi programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
• Bu  program en az 16 kişilik grup için geçerlidir.
NOT : Turumuz da Hamam ve Kaplıca olduğu için yanınızda ona göre eşya almanız  hatırlatılır.

TUR FİYATI : 430 lira


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder